Get Adobe Flash player

Pretraživanje
Anketa
Koja plovila Vam se sviđaju?
PRINCE brodice
Gumenjaci BRIG
Gliseri RINKER
Mali cruiseri RINKER
Motornjaci DELPHIA
Brodice DRAGO
Gliseri FOUR WINNS
Mali cruiseri FOUR WINNS
Fishermani Seaswirl
Neki drugi
Pogledajte rezulate
Kontakt podaci

BRAVO-Makarska d.o.o.
www.bravo-makarska.hr  www.bravo-makarska.com

HR-Zagreb, Heinzelova 33     HR-Makarska, Vukovarska 27

Telefon MA: 021 / 611 027 Telefon ZG: 01 / 23 17 139 Telefaks: 021 / 679 170
GSM: 098 / 235 919              bravo-makarska@st.t-com.hr

GLASTRON PREGLED MODELA


Glastron je jedan od prvih proizvođača stakloplastičnih brodova.

Tvrtka je osnovana 50-ih godina prošlog stoljeća u U.S.A. To je stari američki proizvođač glisera i manjih cruisera. Glastron je poznat po svojim izdržljivim i kvalitetnim brodovima s inovacijama u dizajniranju trupa, uključujući AQUALIFT i dizajn trupa "SSV", koji je danas u upotrebi. Nije rijetkost da se i na našoj obali sretnu Glastroni stari i 40 godina koji su još u funkciji!

Glastron je veliki proizvođač glisera i malih cruisera. U ponudi su gliseri bez kabine i gliseri s kabinom te mali cruiseri. Motorizacija plovila je izvedena s unutarnjim ugrađenim motorima, vanbrodskim motorima ili JET- pogonima plovila.

Povijest i početak GLASTRONA - svjetski počeci proizvodnje stakloplastičnih glisera

Idejni otac tvrtke GLASTRON je bio Bob Hammond koji je radio u odjelu alata Douglass zrakoplova koristeći najnovije metode u domeni plastike. Nakon nekoliko godina odvojio se od Douglass-a tražeći način da "iskoristiti" svoje vještine s plastikom i relativno nove stakloplastične materijale. Oko 1953. godine je počeo raditi na stakloplastičnim plovilima. Već 1956. godine su prodana 24 stakloplastična glisera, a ime su dobili po novom materijalu "GLAS" (plastika na bazi stakla) i riječi "TRON" što je zvučalo kao poveznica s visokom tehnologijom ("tehnološki tron") pa je tako ime „GLASTRON" rođeno.

Proizvodnja, inovacije, prodaja glisera i veliki napredak i rast, doveli su do toga da je 1967. godine Glastron postao "Batboat" u novom Batmanu filmu.
Godina 1968. je povezana s periodom velikih natjecanja glisera i akrobacijama. Na "Molinari utrkama" brodova u SAD-u Glastron Racing postaje uspješniji nego ikada, tako da je 1971. Reggie Fontana zaključio nevjerojatnu karijeru utrka upravo s GLASTRONOM.


1970. godine proizveden je 100.000. primjerak Glastrona!


Modelna linija je povećana već 1972. godine na 25 modela, a 1973.godine GLASTRON GT-150 postavio je svjetski rekord za najduži skok!

1973. je GLASTRON u novom filmu James Bond 007 "Live and Let Die"! Filmski GLASTRONI se često koriste u sceni potjere koja je još i danas jedna od najistaknutijih scena jurnjave u filmu.
1974. Hale za proizvodnju glisera tvrtke GLASTRON su najveće u svijetu.Serija GT
    
    
    
    

Serija GS

Serija GTS
    
    
    

Serija GTSF